Robin Red-Eper bojli

A következő receptet felmelegedő és lehűlő vízre ajánlom. Ez egy enyhén csípős, gyümölcsös bojli. Persze ahogy tőlem megszoktátok, igazi gyümölcs hozzáadásával készült. Kicsit édes, kicsit csíp, egy igazi tavaszi pontycsemege. A felhasznált alapanyagok és a viszonylag kevés kötőanyag felhasználása miatt,...
Tovább olvasom

A drágább a jobb?

Itt a közösségi oldalakon, beszélgetésekben gyakran téma, hogy egyik vagy másik alapanyagokat- vagy alapanyagokat is forgalmazó webáruház termékei jobb vagy rosszabb minőségűek. Régi beidegződés még mindig sokaknál, hogy ami külföldi – főleg nyugati – az a minőség, a többi csak...
Tovább olvasom

Tudnivalók a tejpótlókról

A tejpótlókról… – “Vitamelót árultok?” – “Nem!” Mi a Polmass tejpótló tápszereit forgalmazzuk. A Polmass Lengyelország piacvezető tejpótló gyártója, világszínvonalú termékeket állít elő, egy teljesen automatizált high-tech üzemben, megfizethető áron. A Polmass a tejpótlók szakértője. Mi egyáltalán a tejpótló, miből...
Tovább olvasom

Gondolatok az aromák főzésállóságáról

Rendre érkezik a kérdés: “A ti aromáitok főzésállóak-e?” Válasz: “Igen és nem.” Na ettől nem lettem okosabb! Majd most.. Az aromák aromakoncentrátum és vivőanyag valamilyen arányú elegye, keveréke. Az aromakoncentrátum összetétele is sokféle lehet (néhány vagy sok komponensből is állhat)...
Tovább olvasom

Csonti-csemegekukorica-citromfű bojli

A következő receptet, az a két csali ihlette, amit minden horgász kipróbált már. A csontkukac és a csemegekukorica. A bojli érdekessége még, hogy a megszokott folyékony rész szinte nincs is. Hiszen a hozzáadott alapanyagok nedvesség tartalma miatt nincs rá szükség....
Tovább olvasom

Kagylós bojli

Jó alapanyagokból, könnyű jót alkotni. 1kg Bojli alapmix (büdös) 30g Zöldajkú kagyló por 100ml GLM liquid 20ml Lazac olaj 7ml Kagyló aroma 7-10 db tojás Köszönjük szépen Istvánnak a legújabb receptjét!
Tovább olvasom

Miért?

Miért…?? A bojlis horgászat nem csak a nagyhalak bezsákolásáról, a teljesítményről szól. Nem a halakat kell legyőznünk, hanem gyakran saját képességeinket, tudásunk határait feszegetve, saját magunkat. Saját hiúságunkat és nagyravágyásunkat leküzdve, ráérezni azokra az apró dolgokra, amik jelentéktelennek tűnnek. Figyeljünk...
Tovább olvasom

Szúnyoglárvás-áfonyás bojli

Nem olcsó, de szerintem egy igazi halmágnes. Eddig nagyon szép eredményeket értem el vele. Hiszem, és már egyre jobban tudom. Egy bojli nem az aromáktól lesz fogós, hanem a valódi természetes összetevőktől. Ezért van benne valódi szúnyoglárva, és áfonya. Meg...
Tovább olvasom

Tormás-fokhagymás, erjesztett magos bojli

Reneszánszát élik a tejsavas etető anyagok és magok. Ez adta az ötletet ennek a bojlinak a megalkotásához. Ilyen bojli szerintem nincs még a piacon. A torma és a fokhagyma párosa jól kiemeli az erjesztett magok ízvilágát. Kicsit büdös, kicsit csíp,...
Tovább olvasom

Csokis-ananászos bojli recept

A következő recept alapján elkészíthető bojlit, rapid, rövid ideig tartó pecákra állítottam össze. Inkább a már felmelegedett vizekre ajánlom, de egész évben próbálkozhattok vele. Állati, és növényi fehérjék egyaránt megtalálhatók benne. Szénhidrát tartalma is magas. A csoki és az ananász...
Tovább olvasom