Boda Balázs beszámolója 2020-05

Sziasztok!
Ismét sikerült eltölteni 36 órát Ohaton, a 100-as helyen. Legutóbb április elején voltam ezen a helyen, kíváncsi voltam mi változott az elmúlt másfél hónap alatt..
Megpróbáltam teljesen tudatosan eltervezni a horgászatot, kezdve a rakétázástól, a távolság összemérésétől kezdve a végszerelékekig.
Spombozni egy eléggé vegyes kajával készültem, ami tartalmazott többféle pelletet (kukoricacsíra, lenmag, tökmag), kekszes pelletet, darabolt oldódó bojlit és némi kukoricát, meg tigrismogyorót. Sajnos a második kör etetésnél a spomb zárja a vízben kiesett, így maradt a kosárral való etetés, illetve a kereső peca.
Az egyik botot method kosárral, a másikat bordás kosárral szereltem, az előkéket viszont variáltam ( csalitüske, hajszálelőke, és hajszálelőkére kötött gumikarika), és én is, mint mindenki, megpróbáltam minél nagyobbat dobni, ez most olyan 110-120 méter köré sikerült, de alakul a dolog, mert ezt a távot tavaly még nem tudtam megdobni.
Érdekesen alakult a horgászat, a kis csalik egyszerűen nem akartak működni, sőt nekem itt a 100-as helyen a method kosár sem.
Így volt ez most is, de azért erőltettem, és végül is azért egy pár darab halat adott, de a bordás sokkal jobban működött.
Érdekes, hogy ezen a helyen is és egy hónappal ezelőtt az 5-ös stégen is jobban ment a bordás kosár, viszont a szembe parton, az 50-es helyen csak a method…
Felemás volt a peca… Nagyon szép halakat fogtam, de az igazán nagyok elkerültek, de azért így is sikerült egy 10+-os példányt a bölcsőbe fektetni…
Ennek a 36 órának a favorit csalija egyértelműen egy barátomnak, Mészáros Istvánnak a Tüzes kávé becenévre hallgató bojlija volt, a megfogott 15 darab halból 10 erre jött, méghozzá csak akkor, ha duplán tettem fel.
A halak brutálisan erősek, állandóan átvertek, azt hittem, hogy egy bő 10+-os halat fárasztok és kiderült, hogy 6-7 kilónál nem több😆😆😆.
Ezalatt a rövid idő alatt is volt minden, viharos szél, felhőszakadás, és egy gőzmozdony erejű harcsa, ami úgy húzott le több, mint 200 méter zsinórt, hogy meg sem állt. Teljesen esélytelen voltam, csak bámultam az orsót, hogy hogy tud ilyet gyorsan forogni a dob 🤣🤣.
Végezetül pár kép a halakról… Nem a legtökéletesebbek, egyrészt egyedül voltam, másrészt a szél állandóan feldöntötte a telefont.
De mindennek ellenére jó peca volt, már várom a következő alkalmat.
Görbüljön!!
Boda Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Az oldal tetejére