Csonti-csemegekukorica-citromfű bojli

A következő receptet, az a két csali ihlette, amit minden horgász kipróbált már. A csontkukac és a csemegekukorica. A bojli érdekessége még, hogy a megszokott folyékony rész szinte nincs is. Hiszen a hozzáadott alapanyagok nedvesség tartalma miatt nincs rá szükség. Aromát sem tartalmaz, mégis nagyon jó íze és illata van.
A citromfű, finom hátérillatként jelentkezik a csemegekukorica édes íze mellett.
Bár az igaz, hogy a hozzáadott csonti miatt nagy erő kellett, hogy ezt kiderítsem.😆
140g 7mag mix finomra darálva
140g Kukorica csíra pellet liszt
300g Csemegekukorica
100g Csontkukac
50g Sörélesztő
40g Vérplazma
20g Eggalbumin
100g Tojáspor
80g Pollac 75% és a Polmass Milk Orange 25% arányú keveréke
15g Szőlőcukor
15g Négermag
25ml Kukorica csíra olaj
A csontit, csemegekukoricát, az apróra vágott frissen szedett 20-25g citromfűvel, és 150-ml vízzel összeturmixoltam. Majd az olajat is hozzáadtam. Ez lett a folyékony rész. Ehhez adagoltam hozzá a többi összetevőt. A bojli tartósítására Extender bojli tartósítót használtam a folyékony összetevőkhöz keverve 1kg/10g arányba. Az elkészített bojlik felét főztem, a másik felét csak szárítottam. Így az oldódó maradt.
Már kétszer próbáltam ebbe az őszi lehülő vízbe és szépen adta a halakat. Szerintem vadvizen is érdemes kísérletezni vele.
Az alapanyagokat megvásárolhatjátok, a Csalibázis oldalán.
Mészáros István

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére