Mészáros István csokis-ananászos bojli receptje 2020-06

A következő recept alapján elkészíthető bojlit, rapid, rövid ideig tartó pecákra állítottam össze.
Inkább a már felmelegedett vizekre ajánlom, de egész évben próbálkozhattok vele. Állati, és növényi fehérjék egyaránt megtalálhatók benne. Szénhidrát tartalma is magas. A csoki és az ananász egy érdekes, igazán figyelemfelkeltő illat párost alkot, a kissé savanyú vajsavas háttérrel.
Száraz összetevők 1kg-ra lebontva:
70g Szentjánoskenyér liszt
100g Kukorica csíra pellet liszt
50g Kender pellet liszt
150g Tigrismogyoróliszt
50g Tökmag pellet liszt
50g lenmagliszt
100g HP-300 szójafehérje koncentrátum
50g Vérplazma
50g Sörélesztő
100g Vitamelo ( vagy helyette, a Pollac 75% és a Polmass Milk Orange 25% arányú keveréke)
50g Permeátum por
70g Garnélaliszt
30g Betain
50g Baromfi fehérje koncentrátum
20g Négermag
10g Szőlőcukor
Folyékony összetevők:
3ml Banán aroma
10ml Ananász-csoki aroma
7ml Vajsav
10 ml Földimogyoró olaj
10 ml Kukoricacsíra olaj
30ml Tigrismogyoró kivonat
15ml Csl likőr
Sárga ételfesték
Mérettőll függően, 7- 10 db tojás
A bojlik tartósítására, Novimold penészgátlót használok, 1% os arányba, a folyékony összetevők közé keverve.
A kész golyókat, 1 perc 45 másodpercig főztem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére