Szúnyoglárvás-áfonyás bojli

Nem olcsó, de szerintem egy igazi halmágnes. Eddig nagyon szép eredményeket értem el vele.
Hiszem, és már egyre jobban tudom. Egy bojli nem az aromáktól lesz fogós, hanem a valódi természetes összetevőktől. Ezért van benne valódi szúnyoglárva, és áfonya.
Meg azért…!! Ha nem lenne benne, akkor nem lehetne szúnyoglárvás- áfonyás bojlinak hívni.😁

Száraz összetevők, 1kg-ra lebontva:
50g Pirított darált kendermag
150g Kukorica csíra pellet liszt
200g Finomra őrölt madáreleség (7 mag mix)
50g Tökmag pellet liszt
100g Előemésztett halliszt
200g Dán halliszt
50g Marha májliszt
25g Hemoglobin
50g Sörélesztő
50g Vérplazma
40g Tojásfehérje por
10g só
25g Betain

Folyékony összetevők 1kg-ra lebontva:
50ml Szúnyoglárva liquid
5ml Szúnyoglárva aroma
10ml Áfonya aroma
70g Valódi tűzőszúnyog turmixolva
40ml Valódi áfonya turmixolva
20ml Lazac olaj

Mérettőll függően, 7-10 db tojás. A bojlik tartósítására Novimold penészgátlót használok 1% os arányba, a folyékony összetevők közé keverve.
A kész golyókat 1 perc 45 másodpercig főztem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére