Ízfokozó (nátrium-glutamát)

A nátrium-glutamát (MSG-monosodium-glutamate, E-621) fehér, kristályos, a természetben is előforduló ízfokozó hatású kristályos anyag. Vízben gyorsan oldódik, jellegzetes “umami” (az ötödik alapíz) ízt ad. Ízfokozó jellegéből adódóan elsősorban halas, májas anyagok ízfokozására használható de próbálkozhatunk egyéb ízesítésekkel kombinálva is, 10 g/1 kg mennyiségben adagolva.


533 Ft27 760 Ft

Kiürit
- +
Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , ,

A nátrium-glutamát (MSG-monosodium-glutamate, E-621) fehér, kristályos, a természetben is előforduló ízfokozó hatású kristályos anyag. Vízben gyorsan oldódik, jellegzetes “umami” (az ötödik alapíz) ízt ad. Ízfokozó jellegéből adódóan elsősorban halas, májas anyagok ízfokozására használható de próbálkozhatunk egyéb ízesítésekkel kombinálva is, 10 g/1 kg mennyiségben adagolva.

Tömeg N/A
Kiszerelés

, , , , , , ,

Ízfokozó (nátrium-glutamát) termékről 1 értékelés

  1. 5 out of 5

    Péter

    Érdeklődnék, hogy Natrium glutamát mellett szükséges-e a szokásos adag sót a bojliba tenni?
    köszönöm,

    • Gábor Kemény

      Kedves Péter!
      A na-glutamát mint ízfokozó a sós anyagok ízét is fokozza, ő maga is sós ízű. Nem vagyok horgász, de én úgy gondolom, hogy a só mennyisége csökkenthető azonban a na-glutamát nem helyettesíti azt teljes mértékben. Kísérletezgetést igényel ez is, én a só 75%-ra csökkentését próbálnám meg először. Sós jellege miatt elsősorban fűszeres jellegű keverékeknél gondolnám előnyösnek, de kis mennyiségben az édes jellegű anyagok ízét is fokozza. Üdvözlettel: Kemény Gábor

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére
X