Ízfokozó (nátrium-glutamát)

A nátrium-glutamát (MSG-monosodium-glutamate, E-621) fehér, kristályos, a természetben is előforduló ízfokozó hatású kristályos anyag.


582 Ft31 182 Ft

Kiürit
- +
Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , ,

Vízben gyorsan oldódik, jellegzetes “umami” (az ötödik alapíz) ízt ad. Ízfokozó jellegéből adódóan elsősorban halas, májas anyagok ízfokozására használható de próbálkozhatunk egyéb ízesítésekkel kombinálva is, 10 g/1 kg mennyiségben adagolva.

Tömeg N/A
Kiszerelés

, , , , , , ,

Ízfokozó (nátrium-glutamát) termékről 1 értékelés

  1. 5 out of 5

    Péter

    Érdeklődnék, hogy Natrium glutamát mellett szükséges-e a szokásos adag sót a bojliba tenni?
    köszönöm,

    • Gábor Kemény

      Kedves Péter!
      A na-glutamát mint ízfokozó a sós anyagok ízét is fokozza, ő maga is sós ízű. Nem vagyok horgász, de én úgy gondolom, hogy a só mennyisége csökkenthető azonban a na-glutamát nem helyettesíti azt teljes mértékben. Kísérletezgetést igényel ez is, én a só 75%-ra csökkentését próbálnám meg először. Sós jellege miatt elsősorban fűszeres jellegű keverékeknél gondolnám előnyösnek, de kis mennyiségben az édes jellegű anyagok ízét is fokozza. Üdvözlettel: Kemény Gábor

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére