Csicseriborsó

Magkeverékekben és horogcsaliként egyaránt alkalmazható, magas szénhidrát és fehérjetartalmú szemes termény.


1 079 Ft25 831 Ft

Kiürit
- +
Cikkszám: CSIBO Kategória: Címkék: ,

A csicseriborsót leggyakrabban puhára főzve használjuk.

Legegyszerűbb elkészítési módja előzetes áztatást igényel. Mintegy fél napig szükséges állni hagyni, ezután fél-egy óra alatt a kellő állagúra főzzük. Használható magkeverékben, kukoricával, repcemaggal, búzával együtt, de alkalmazható horogcsaliként is, a legegyszerűbben hajszálelőkén felkínálva.

Amennyiben etetőanyaghoz szeretnénk keverni, érdemes tovább, 24 órán át enyhén sós vízben áztatni, majd 20 percig főzni. Ezután lefedett edényben néhány napig is állni hagyhatjuk, mialatt a szemek erjedésnek indulnak. Az erjedés során nyálkás levet enged, de ezt nem szabad lemosni róla, mivel tápanyagban gazdag, a halak számára vonzó csalétek. Végül a szemeket mozsárban összetörjük, vagy ledaráljuk, és a kapott pépes, darabos csicseriborsót keverjük az etetőanyagba.

Fehérjetartalma 18-20%, szénhidráttartalma 45-50% körüli, így a juharmaghoz hasonlóan a csicseriborsó is elsősorban ponty és amur számára vonzó.

Tömeg N/A
Kiszerelés

, , ,

Az oldal tetejére
X