Mézes-Juhar bojli


Rég jelentkeztem új receptel, de egy új bojli összerakása, aztán a kész bojli tesztelése, nem kis munka. Nem lehet találomra összedobálni az alapanyagokat, aztán pár tojás bele, és kész a bojli. Ha nem tudjuk pontosan, hogy melyik összetevő miért került bele, az csak egy gömbölyű tészta lesz, ami vagy működik, vagy nem.
Ennek a receptek, az egyik fő összetevője, egy nagyon izgalmas alapanyag, a juharmag liszt. Magas cukortartalma mellett, a növényi lisztek közül kiemelkedő fehérjetartalma miatt, nagyszerű ponty, és amúr csemege. Gyakran feltett kérdés, hogy amúr horgászatához milyen bojlit javaslok. Erre egyszerű a válasz, igazából semmilyet. Amúr horgászatára alkalmasabbak a különböző magvak, főleg erjesztve. Ha mégis bojlit kéne ajánlanom amúrozni, ez lenne az.
Ebből már kiderül, hogy ez a bojli, egy igazi nyári csemege a pontyoknak, és amúroknak.
Talán azért is produkált kimagasló eredményt ez a csali, mert kevesen használják a juharmagot bojli alapanyagának, ezért nem társul hozzá negatív élmény, a halaknak.
Ne feledjétek!
Szóljon a jelző hangosan, görbüljön a bot rendesen, és ami a legfontosabb, saját bojlit a horogra!
Mézes-Juhar
Szárász összetevők:
200g Juhar liszt
100g Witte mollen
100g Kukoricaglutén
150g Zsíros szójaliszt
100g Sörélesztő
100g Tejpor
100g Baromfi fehérje koncentrátum
50g Szentjánoskenyér liszt
50g Vérplazma
50g Eggalbumin
Folyékony összetevők:
50ml Kukoricacsíra likőr
20ml Méz, vagy juhar szirup
20ml Tigrismogyoró kivonat
20ml Kukoricacsíra olaj
5ml Juhar aroma
5ml Skopex aroma
2-3ml Vajsav
7-8db tojás
Mészáros István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.